První 'STOVKA'! :)

13. ledna 2013 v 12:56 | Katie.Book |  OSTATNÍ
Prvních 100 návštěvníků mého blogu! Jsem nadšená, děkuji moc! :)
Děkuji i za ty občasné komenáře, kterými mě potěšíte. Díky za vaše hodnocení, za vaše názory a díky za nominace v soutěži KNIHA MÉHO SRDCE!
 

Stmívání (Twilight) - Stephenie Meyerová

13. ledna 2013 v 12:52 | Katie.Book
Stmívání

originál
: Twilight
autor: Stephenie Meyerová (2005)
překlad: Markéta Demlová (2005)
nakladatelství: EGMONT ČR, s.r.o.
počet stran: 407

Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Milenci však balancují na ostří nože - mezi touhou a hrozným nebezpečím. - za zadního obalu knihy

Na moment, kdy mi do ruky přišla tahle kniha si až moc dobře pamatuji. Pamatuji si, jak o tom všichni mluvili a to bylo v době, kdy už se k nám dostal film! Nijak zvlášť jsem to nevnímala, ale když jsem o prázdninách už podruhé onemocněla, poprosila jsem mámu o zakoupení této knihy. Byla jsem šťastná, když mi ji mamka druhý den přinesla. Začala jsem číst a pokračovala jsem po celou naši dovolenou - protože jsem byla nemocná a moc jsem toho dělat nemohla. Ta kniha mě v tý době opravdu dostala. A pořád dostává. Musím přiznat, že všechny díly ságy můžu číst znovu a znovu. Velký podíl na tom má spisovatelka, která je opravdu jedinečná. Nechápu, jak někdo může psát tak poutavě. Pamatuji si, jak si knihu musela přečíst i mamka, když jsem o tom tak básnila. Dokonce i moje učitelka si knihu přečetla po mém referátu!
Někdo nemá tuhle upírskou ságu rád a neustále se objevuje kritika. Ale Stmívání a další díly budou navždy patřit do mého 'dospívání' a já na to budu moc ráda vzpomínat. Příběh knihy je jednoduchý a první díl tedy Stmívání je snad i nejkouzelnější, protože jde o to poznávání, první dotyky. Kniha pro mě hodně znamená a dokud ti, co kritizují nepřečtou knihu, měli by radši držet tlamičku. :)

100%


KNIHA MÉHO SRDCE - nominace

12. ledna 2013 v 14:49 | Katie.Book |  OSTATNÍ
Když jsem psala recenzi na Hostitele, zmínila jsem se o tom, že právě Hostitel je kniha mého srdce. A když jsem to napsala něco mě trklo. Jaká je asi KNIHA VAŠEHO SRDCE? A tak jsem vymyslela naprosto jednuduchou soutěž, kdy můžete vaši nejoblíbenější knihu nominovat jako knihu mého srdce.
Takže pro nominaci napište komentář ve tvaru:
  • přezdívka
  • adresa blogu
  • jméno
  • přijmení (ne třeba uvádět)
  • věk
  • kniha tvého srdce (celý název knihy plus autor)
  • proč nominuješ právě tuto knihu
Pokud už kniha vašeho srdce je nominována někým jiným, pak ji vy samotní nominovat nesmíte. Ale můžete ji podpořit v hlasování té vítězné knihy. :)
Každou nominaci vám potvrdím v podobě komenáře na vašem blogu a růběžně vás budu informovat o průběhu.

Jsem zvědavá na nominace vašich oblíbených knih.
 


Do kin míří nový film 50 odstínů šedi!

12. ledna 2013 v 14:26 | Katie.Book |  FILMOVÉ NOVINKY
Už v knižních novinkách jsem se zmínila o novém erotickém románu 50 odstínů šedi. Už vím, že tento román má být zfilmován. Román jsem sice nečetla ani se na to nechystám, ale samozřejmě vím o čem je.

Na internetu jsem se snažila pohledat nějaké informace o filmu. Na jednom webu jsem našla kandidátky na hlavní roli (Anastasia Steel - mladá, nepolíbená studentka) a to: Lucy Hale, Mila Kunis, Lilly Colins, Nina Dobrev, Sophia Bush, Alexis Bledel, Emma Stone, Jennifer Lawrence, Kristen Stewart. Když jsem ale na tuhle knihu a budoucí film narazia slyšela jsem pouze o Alexis Bledel a řekla bych, že tyhle spekulace možná už neplatí. Každopádně nikde jsem nenašla, jestli castingy už proběhly, probíhají nebo budou probíhat. Tudíž všechno je zatím ve hvězdách.

Na webu bleskově.cz jsem zase pro změnu našla, že hlavní roli Christiana Greye má ztvárnit nejspíše Ryan Gosling a s ním bude hrát Emma Stone. Ta je uvedena i výše, takže uvidíme... Prý další adepti na roli Christiana jsou taky Henry Cavill, Alexander Skarsgård nebo bývalý pornoherec James Deen a Jake Gyllenhaal.

Film se prý začne točit v březnu tohoto roku, na starost si ho vzali studia Universal Pictures a Focus Features.

Vidím to tak, že se necháme překvapit, dříve nebo později se stejně nějaké novinky objeví. :) A ještě jeden neoficiální trailer s Alexis Bledel...


Hladové hry: Aréna smrti (The Hunger games) - Suzanne Collinsová

12. ledna 2013 v 13:59 | Katie.Book
Hladové hry: Aréna smrti

originál
: The Hunger games
autor: Suzanne Collinsová
překlad: Zdík Dušek
nakladatelství: Fragment 2010
počet stran: 328

Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají... V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska... Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit? - ze zadního obalu knihy

Naznačení obsahu knihy je uspokojivé. Ale přejděme k samotnému nápadu knihy. Mně osobně se nápad moc zamlouvá. Je mnohem zajímavější číst o Hladových hrách, kde se všichni zabíjejí a přitom jsou sledování jak v Big brotherovi. Je to vlastně úplně cynický nápad, ale ten příběh je jedinečný. Ovšem již od začátku se dá předpokládat o co půjde. V příběhu na scénu nastupuje silná, nebojácná dívka Katniss a nabídne se dobrovolně do her, aby před volbou uchránila svou mladší sestru. Jasně se dá předpokládat, že tahle dívka bude nejlepší a vyhraje a to i přesto že ten jejich údajný kraj vyhrál jen jednou. Velice stručně zhrnuto. Samozřejmě že tam nesmí chybět ani milostný příběh. Ale tak budiž. Pořád je lepší číst toto než obyčejnou slaďáckou knížku. Mezi námi, hit to rozhodně je a stojí za to si to přečíst. Není to napsané vůbec špatně, moje sestra to naprosto žere, hltá každý slovo. Pro mě osobně to jako zajímavý číst bylo, ale nijak zvlášť mě to neuchvátilo. Po pravdě.. mnohem víc jsem si užila film než knihu. ;) Ovšem to je jenom můj názor. Je to jeden z bestsellerů, tak by tato série neměla chybět ve vaší pomyslné knihovně. :)

75%


Má tvorba - Schody do nebe

11. ledna 2013 v 13:35 | Katie.Book |  MÁ TVORBA
Už nějakou dobu je mým snem vydat vlastní knihu. Již několikrát jsem se o to pokoušela, ale vždy z toho nějak sešlo. TENHLE nápad na tuto moji knihu mám v hlavě už nějakou dobu a už několikrát jsem to formulovala (jak se říká) na 'papír'. Pokaždé jinak a v jiné verzi. Při mé slohové práci ve škole jsem dokonce tuto myšlenku na Schody do nebe použila v úplně jiném znění. A toho se teďka trochu držím s dalšími odbočkami. Zajímalo by mě, jestli vás MŮJ OBSAH své vlastní knihy zaujme a prosím o vyjádření vašeho názoru. Tady je už obsah nebo-li popis děje.



Zatím neznámý starší spisovatel Ian Wright dostal jasné ultimátum - napsat příběh, který by se dostal do první příčky žebříčku bestsellerů. Ian potřebuje nápad, inspiraci, aby takový příběh mohl napsat.

Inspirace přijde v okamžiku, kdy najde na půdě bytového domu, ve kterém bydlí, starý zažloutlý deník. V deníku nachází zápisky mladého chlapce, který během deníku dospívá. Jeho příběhem je natolik fascinován, že bez váhání usedne za svůj psací stroj a píše příběh o chlapci z deníku se zvláštní osobností. Chlapcovo jméno mu není známo, proto ve 'svém' příběhu používá své vlastní. Chlapec, tedy Ian, trpí psychickou poruchou, díky které nedokáže rozpoznat realitu od pouhých snů. Čím je starší, tím víc se začíná ztrácet v reálném světě a nořit se do světa snů.

Ian Wright posílá první část svého příběhu svému editorovi, který je jím nadšen. Požaduje po Ianovi velké vyvrcholení příběhu,jenže netuší, že Ian pro něj žádný takový konec nemá. On vlastně neví, jak to skončí a nemá sebemenší tušení, jak to dopadlo s chlapcem Ianem. Deník končí zápisem z roku 1956, kdy chlapec slavil své osmnácté narozeniny. Ian začíná hledat konec pro svůj příběh, který naprosto nečekaně nalezá v sobě samém.

Hostitel (The Host) - Stephenie Meyerová

11. ledna 2013 v 13:13 | Katie.Book
Hostitel

originál
: The Host
autor: Stephenie Meyerová (2008)
překlad: Petra Klůfová (2009)
nakladatelství: Tatran 2009
počet stran: 552

Melanie Stryderová se odmítá vzdát.
Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva.
Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících "divokých" lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. "Poutnice" - její vetřelecká "duše" - která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří.
Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže - Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. - z bočního přebalu knihy

Neumíte si představit, jak moc se těším na napsání vlastní recenze zrovna této knihy. Autorku knihy bezpochyby zbožňuji a do 31.12.2012 byla knihou mého srdce poslední část Ságy Stmívání a to Robřesk. Jenže když jsem na silvestra dočetla Hostitele, zamilovala jsem se do něj a právě tato kniha přebírá čestné první místo knihy mého srdce.
Děje jako takového jsem se dost obávala. Když jsemo tom slyšela nijak moc zvlášť mě to nezaujalo. I když jsem četla obsah na přebalu, ani to mě moc nezaujalo. A dokonce, když jsem začala číst, bylo to pro mě hodně matoucí. Myslím si, že ze začátku to bude pro všechny matoucí. Je těžké se vyznat o co jde, kdo mluví nebo spíš kdo si co myslí. Ale po pár stránkách jsou obavy pryč. Jste vtáhnuti do děje, kdy obyčejná zamilovaná dívka bojuje s duší ve svém těle a odmítá opustit tento svět a to i za cenu toho, že svoje tělo už nemůže ovládat. Je opravdu pozoruhodná číst prvně o velké nenávisti a potom už o lásce a toleranci. Kniha je právem považována za psychologický román. Každý by ji měl znát. Věřte mi, že bych opravdu chtěla poznat jediného člověka, kterýmu by se kniha nelíbila. Takže ano samozřejmě! Tato 'tlustá bichle' stojí za ten čas! Je to opravdu strhující, úžasné, neuvěřitelné, nádherné a tak bych mohla pokračovat, než bych vyčerpala všechny pozitivní přídavná jména. :)
Jestli někdo četl knihu, budu ráda, když se se mnou i s ostatními podělí o svůj dojem.

100%


Hostitel (The Host) - 32 stills !

1. ledna 2013 v 13:30 | Katie.Book |  FILMOVÉ NOVINKY
Protože momentálně Hostitele čtu a do knížky jsem se zamilovala, zjistila jsem si, že film podle knížní předlohy se do našich kin dostane už v březnu tohoto roku (!!) a tak jsem začala pátrat po všech možných trailerech, stills, novinkách. Rozhodla jsem se, že všechny stilly z filmu, které jsem našla vám sem hodím, ať to máte při jednom. Pokud někdo z vás, našel i nějakou jinou INFORMUJTE MĚ O TOM V NÁVŠTĚVNÍ KNIZE! Děkuji. :)
(Zbytek stillů v celém článku)
Bohužel se mi více jak polovina nenačetla :( Takže proto jich je tu tak málo. Kdyby někdo našel, kontaktujte mě.




Krátký druhý život Bree Tannerové (The short second life of Bree Tanner) - Stephenie Meyerová

1. ledna 2013 v 13:00 | Katie.Book
Krátký druhý život Bree Tannerové

originál
: The short second life of Bree Tanner
autor: Stephenie Meyerová (2010)
překlad: Petra Babuláková (2010)
nakladatelství: EGMONT ČR s.r.o.
počet stran: 190

V další neodolatelné kombinaci nebezpečí, tajemství a romantiky rozehrává Stephenie Meyerová strhující příběh Bree Tannerové, členky armády novorozených, kteří se připravují k útoku na Bellu Swanovou a Cullenovy a na nevyhnutelný střet, jenž přinese tragické vyvrcholení.
Bree Tannerová si život, který žila předtím, než získala dokonalé smysly, nadlidské reflexy, ohromnou sílu a neodolatelnou touhu po krvi, sotva pamatuje. Zato ví, že život, který žije s ostatními novorozenými upíry, má několik jistot a několik pravidel: hlídej si záda, nepřitahuj na sebe pozornost a hlavně to stihni domů do úsvitu, jinak zemřeš.
Bree získá mezi novorozenými nečekaného spojence a přítele v Diegovi, který se stejně jako ona snaží zjistit něco více o jejich stvořitelce. Jakmile si oba uvědomí, že novorození jsou jen figurky v partii větší, než si vůbec dokázali představit, musí se Bree a Diego rozhodnout, na kterou stranu se postaví a komu budou věřit. Ale když je všechno, co víš o upírech, založeno na lži, jak poznáš pravdu? - ze zadního obalu knihy


Musím hned napoprvé říci, že je skoro nemožné, aby Stephanie Meyerová vyplodila něco, co by bylo hodné méně než 100% v hodnocení. Její styl psaní je neuvěřitelný. I takový - zdánlivě nudný příběh jedné malé usmrkané upírky - dokáže proměnit v něco geniálního s příběhem, zápletkou i vyvrcholením.
Strašně se mi líbí, že Stephanie dokáže předvést i jiné upíry než je známe právě od ní. (Krásné a dokonalé bytosti, živící se zvířecí krví a žijící mezi lidmi.) V téhle novele nám ukazuje opravdu krvelačné upíry, co nemají se svou lidskou obětí žádné slitování, dokáží vyvraždit neuvěřitelná kvanta lidí. Také je zde ukázáno, jak jeden blábol může všechny a všechno ovlivnit. Někdo řekne, že slunce je pro upíra smrtelné a oni tomu uvěří. Je zde tedy mamipulováno i s upíří myslí, ovšem buďme rádi za další romantický příběh, který zasadila Stephanie do této novely. Dodává tomu romantiku a tu lepší část krvelačného a manipulovaného upíra. Jen mě mrzí, že ve filmu to nebylo rozvedeno víc. No, nedá se nic dělat.
Ještě musím podotknout, že jenom v této kníže odhalíte opravdu pravou tváří Volturiových - mocné královské upíří 'rodiny'. Je zde nádherně vyzobrazeno, o čem vlastně těm 'červenokábátníkům' jde. Novelu vřele doporučuji, není krátká, máte ji přečtenou za pár hodin. :)

100%


Roztomilé malé lhářky (Pretty little liars) - Sara Shepardová

31. prosince 2012 v 16:24 | Katie.Book
Roztomilé malé lhářky

originál
: Pretty little liars
autor: Sara Shepardová (2006)
překlad: Anna Školníková (2011)
nakladatelství: BB/art s.r.o.
počet stran: 260

Každý má co skrývat - zejména holky ze třetího ročníku střední školy - Spencer, Aria, Emily a Hanna.
Spencer přebrala kluka vlastní sestře. Aria sní o učiteli angličtiny. Emily se zakoukala do holky, co je na škole nová. A Hanna dělá hrozné věci, aby byla stále krásná.
Jenže od doby, co zmizela jejich kamarádka Alison, skrývají všechny před světem ještě mnohem horší tajemství.
Jak to můžu vědět? Jednoduše proto, že o nich vím všechno - co strašného provedly v minulosti, i jaké pavučinky předou právě teď. Ptáte se, co na tom má zajímat právě vás? Povím vám to. - A. - ze zadního přebalu knihy

Knížku jsem přečetla v celku rychle. Koupila jsem si ji, protože pravidelně sleduji televizní série tohohle. Momentálně si nejsem jistá, jestli se předlohou pro seriál staly knihy, nebo jestli tomu bylo naopak. Pokud znáte seriál a přemýšlíte o přečtení knihy, jděte do toho. Je tam spoustu věcí, které v seriálu nebyly. Spoustu odboček řekla bych. Mě se líbí víc zpracování seriálu než knihy. Bude to zřejmě tím, že jsem viděla prvně seriál a potom až četla knihu.
Když jsem o Roztomilých malých lhářkách uslyšela prvně, naprosto jsem nechápala smysl děje, rozhodně mě to ani nijak nezaujalo. Ale po prvním dílu mě seriál vtáhl dovnitř a knížka se taky moc pěkně čte. Není náročná, je oddechová, ale čtivá. Příběh Arii, Spencer, Hanny a Emily mám moc ráda, chci si zakoupit i další díly a přečíst je. Dá se to nazvat detektivním, romantickým příběhem. Na první pohled nezajímavý, ale nenechte se odradit! Čím déle čtete, tím víc se zajímate o naše lhářky. ;-)
Hodnocení je ale menší, protože seriál mám po pravdě radši.


70%


Další články


Kam dál